+ Meer informatie

Communistische topconferentie op komst

1 minuut leestijd

MOSKOU — Partijleiders uit Hongarije en Bulgarije zijn zaterdag aangekomen in de stad Simferopol op de Krim voor een topconferentie van communistische leiders die waarschijnlijk volgende week plaats zal vinden. Op deze bijeenkomst zal gesproken worden over de besprekingen in juni tussen de Russische leider Leonid Breznjew en president Nixon. Zoals gebruikelijk hebben de Russische autoriteiten de topconferentie niet van tevoren officieel aangekondigd. Tot dusverre zijn in de afgelopen 11 dagen vijf communistische leiders in de Sovjet Unie aangekomen, maar in al deze gevallen deelde de Russische regering mee dat zij alleen op vakantie waren. Behalve Janos Kadar van Hongarije en Todor Zjikow van Bulgaria bevinden zich al in de Sovjet Unie: Gustav Hoesak van Tsjechoslowakije, Joemzjagin Tsedenbal van Mongolië en Edward Gierek van Polen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.