+ Meer informatie

Moskou geeft schrijver alsnog inreisvisum

1 minuut leestijd

ROME — De S.U. is woensdag gezwicht voor de luidruchtige klacht van de Italiaanse communistische partij en heeft toch maar een inreisvisum verleend aan de onafliankelijke communist Vittorio Strada, die zij liever niet gezien hadden op de eerste internationale boekenbeurs in Moskou.

De Turijnse uitgever Giuloi Einaudi, zoon van een oud-president van Italië, zei dat Strada, zijn expert op het gebied van Russische literatuur, het verlangde visum nu heeft gekregen.

Einaudi, die eerst geweigerd had zonder Strada naar Moskou te gaan, zei dat hij nu wel zal gaan ,,in de geest van de overeenkomst van Helsinki" inzake culturele samenwerking en de mensenrechten.

De Italiaanse communistische partij, de grootste van het westen en een pijler van het eurocommunisme, had scherp geprotesteerd tegen het weigeren van een inreisvisum voor Strada.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.