+ Meer informatie

Graanleveranties

1 minuut leestijd

LONDEN — De Verenigde Staten en de Sowjet-Unie zullen op 8 en 9 juni in Londen officiële besprekingen houden over extra leveranties van Amerikaans graan aan de Sowjet-Unie. Dit heeft de Amerikaanse minister van Landbouw, John Block, donderdag verklaard.

De verklaring van Block komt ruim een maand na de opheffing van het graanembargo tegen de SowjetUnie, dat door de voormalige Amerikaanse president Carter was ingesteld wegens het Russische ingrijpen in Afghanistan. Tijdens de besprekingen in Londen zullen de twee landen aan de hand van de gegevens over de oogst in de VS en de Sowjet-Unie praten over de mogelijkheden voor extra leveranties in het kader van de op eind september aflopende vijfjarige graanovereenkomst tussen de VS en de SowjetUnie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.