+ Meer informatie

££G komt embargo tegen Sovjet-Unie ns

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De Europese gemeenschap heeft zich net afgelopen jaar gehouden aan het besluit van de Europese ministerraad van 15 januari vorig

jaar om een graanembargo gen de Sovjet-Unie in te st len.

Dit heeft minister Van der Klas van Buitenlandse zaken geantwc op schriftelijke vragen van het V Tweede-kamerlid Bolkestein, die t feit aan de steun van de EEG aan graanembargo van de Verenigde ten tegen de Sovjet-Unie. Die st houdt in dat de Europese geme schap niet zal inspringen op een e\ tueel graan tekort dat in de Sov Unie zou kunnen ontstaan, doorda Verenigde Staten hun leveringen vroren hebben. Dè VS deden dit reactie op het Russische ingrijpei Afghanistan.

Van der Klaauw is van mening het besluit van januari vorig jaar nog steeds verdient om nageleeft worden. Hij geeft hiermee te ken geen voorstander te zijn van het Fi se standpunt dat de graanexport r de Sovjet-Unie weer geheel vrijgeli moet worden.

De export van graan uit de I naar de Sovjet-Unie is volgens Van Klaauw nooit erg omvangrijk gewe De laatste jaren heeft deze export schommeld tussen de 200.000 800.000 ton. In het oogstjaar 1979/1 voerde de Sovjet-Unie in totaal 31 joen ton graan in, waarvan 15,3 j joen ton uit de Verenigde Stater 800.000 ton uit de Europese gemi schap.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.