+ Meer informatie

Smokkel zwaarder bestraft dan doodslag

Rechtbank A'dam:

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — De rechtbank in Amsterdam heeft vanochtend de Amsterdammers M. H. en M. B. wegens smokkel van ruim zeven kilo heroïne uit het verre oosten veroordeeld tot gevangenisstraffen vanm vijfjaar resp. drie jaar en zes maanden met aftrek van voorlopige hechtenis. Tegen beiden was zes jaar geëist.

Het tweetal werd medio april in de hoofdstad aangehouden, nadat H. de partij via Schiphol van Singapore naarons land had overgebracht.


Doodslag


De rechtbank in Amsterdam heeft vanochtend de 45-jarige chauffeur M. H. S. uit de hoofdstad wegens doodslag op een huisgenoot tot twee en een half jaar gevangenisstraf met aftrek veroordeeld. Dit vonnis was gelijk aan de eis.


Op 26 april van dit jaar had de verdachte ruzie gekregen met het slachtoffer in het pensioen aan de St. Annastraat waar beiden woonden. Volgens getuigen had S. zijn slachtoffer in een afwerende beweging met een knipmes door het hart gestoken. De rechtbank echter achtte opzet bewezen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.