+ Meer informatie

Het trapje

2 minuten leestijd

Mama^is buiten. Ze zeemt de ramen. Mag ik de ramen van de schuur doen? vraagt Geeske. Vooruit, zegt mama. Geeske krijgt een emmer met schoon water. Een spons, een zeem en een trekker. Ze begint met het raam in de deur. Ze zet het trapje neer. Ze pakt de spons en klimt op het trapje. Heen en weer gaat de spons. Geeske poetst en boent. Het wordt goed schoon. Nu nog droog maken. Geeske gaat het trapje af. Ze pakt de trekker en de zeem. Ze klimt weer op het trapje. Oei, het wiebelt een beetje. Geeske haalt de trekker over het raam. Wat gaat dat mooi glimmen. Ze kan het best. Geeske gaat naar het volgende raam. Dat raam is een beetje hoger. Ze klimt boven op het trapje. Ze kan er net bij. Met de spons maakt ze het raam schoon. Ook de hoekjes. Helemaal nat. De druppels vallen eraf. Haar been, haar sok, haar schoenen, alles is nat. Geeske stapt van het trapje af. , Ze loopt naar de keuken. Mama, ik ben in de emmer gaan staan. Mama schudt haar hoofd. Arme Geeske. Ze gaat vlug schone sokken halen. Dan gaat Geeske weer verder. Mama komt kijken. Ze Vindt de ramen heel erg schoon. Goed zo, Geeske. Het raam is schoon. Voorzichtig gaat ze naar beneden. Voetje voor voetje. Is ze er al? Geeske kijkt naar beneden. Nog twee treetjes. Ze gaat verder. Nog één treetje. Voorzichtig zet ze haar voet neer. Oei, wat is dat? Plons!!! Geeske staat in de emmer. Geeske staat met haar voet in de emmer met sop. Bah... Vlug trekt ze haar voet omhoog.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.