+ Meer informatie

Cromstrijen verzet zich tegen glastuinbouw

Gemeenteraad neemt motie aan van PvdA

2 minuten leestijd

CROMSTRIJEN - De gemeenteraad van Cromstrijen heeft zich gisteravond in een motie uitgesproken tegen de bouw van kassen in de Ambachtsheerlijkheid.

De motie werd ingediend door raadslid M. Dalebout van de PvdAfractie. Dalebout acht het provinciaal beleid om in de Ambachtsheerlijkheid grootschalig glastuinbouw te ontwikkelen in strijd met de structuurschets Hoeksche Waard en met het streekplan voor Zuid-Holland-Zuid. „Cromstrijen moet zelf zeggen wat er met dit gebied moet gebeuren en hoe het ingevuld zal worden", aldus de PvdA'er. Alleen de VVD-fractie stemde gisteravond tegen de begroting. Fractievoorzitter H. J. Velthoen: „Ik vind dat het dekkingsplaatje financieel te weinig onderbouwd is". G. A. Terdu van de SGP-fractie stemde tegen de verhoging van de onroerende-zaakbelasting van tien procent. „We moeten de burgers geen hogere lasten opleggen, u moet besparen op de uitgaven", aldus Terdu.

Schets

Al jaren hamert de SGP bij het college op een toeristische schets van Numansdorp. Tot nu toe meent hij dat het college de problemen maar voor zich uit schuift. Met een motie, die gesteund werd door de CDA-fractie, heeft burgemeester E. W. H. Broekhuis toegezegd in 1994 met een toeristische schets te komen om invulling te geven aan dit gebied. Het is volgens Terdu zeker niet de bedoeling een groot pretpark te maken.

Zowel VVD, CDA en SGP pleitten in hun algemene beschouwingen voor de aanstelling van een sociaal resercheur om de fraudebestrijding van de uitkeringen tegen te gaan. PvdA-wethouder P. J. M. van Velzen en zijn fractie zijn hier geen voorstander van. Van Velzen: „De vind dat het openbaar ministerie de fraude moet opsporen en bestrijden. De afdeling sociale zaken kan geen sancties opleggenj'.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.