+ Meer informatie

Goed zwemwater Wadden en Zeeland

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het zwemwater bij de Waddeneilanden en de Zeeuwse kust is van goede kwaliteit. Langs de Noordhollandse kust zijn de badzones vrij redelijk. Met uitzondering van de ZuidhoUandse eilanden, waar het zwemwater vrij goed is, behoeft het badwater langs de Zuidhollandse kust dringend verbetering.

De slechte kwaliteit van het zwemwater voor de Zuidhollandse kust is het gevolg van de lozingen uit de Haagse en Rotterdamse agglomeraties. Het laat zich aanzien dat de waterkwaliteit in dit gebied pas beter zal worden, als de zuiveringsinstallaties die in uitvoering of voorbereiding zijn in gebruik zijn genomen.

Dit blijkt uit een rapport over de badzones van het ministerie van Volksgezondheid en milieuhygiëne.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.