+ Meer informatie

In afgelegen huizen Tholen ook aardgas

Hele raad stemt voor

1 minuut leestijd

THOLEN — De gemeenteraad van Tholen besloot maandagavond met algemene stemmen het aardgasnet te laten uitbreiden tot de afgelegen huizen op het eiland Tholen.

Dezelfde vragen leefden ook bij het SGP-raadlsid Th. Aamoudsen.

De heer T. van Schertsen (PvdA) heeft wat moeite met de gemeentelijke voor-financiering van 600 gulden per aansluiting die verleend wordt als 75 'procent die in principe voor een aansluiting in aanmerking komen, inderdaad tot aansluiting zullen overgaan. Is de 75 procent wel hard of is het maar 65 procent?

Besproken

Burgemeester Barends zei dat dit een advies is van de PZEM als uitgangspunt. Mocht het minder zijn dan zal net toch geen problemen opleveren. Voor de nog niet in aanmerking komende 200 huizen is er wel over gepraat, maar besluiten zijn nog niet genomen. Een aansluiting van de kassen en campings valt niet onder de regeling, maar men moet deze zien als bedrijfsaansluitingen en geen huishoudelijke aansluitingen. Het verschil in prijs zat dan door de eigenaar moeten worden betaald. De niet permanent bewoonde woningen is niet te noemen, zodat dat geen doorslasggevende zaak is tot enige schade.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.