+ Meer informatie

Staking in Huis van Bewaring in Leeuwarden

1 minuut leestijd

LEEUWARDEN (ANP) - Vijftig gedetineerden van het Huis van Bewaring in Leeuwarden hebben zich gisterochtend ziek gemeld. De gevangenen zijn niet te spreken over de kwaliteit van het eten dat zij krijgen voorgeschoteld. Hoewel directeur A. Hiemstra van het Huis van Bewaring woensdag naar eigen zeggen vruchtbaar overleg heeft gevoerd met de gedetineerdencommissie, zijn de gevangenen gisteren toch in staking gegaan.

De gedetineerden vinden het voedsel al geruime tijd ongevarieerd en smakeloos. Bovendien zou bij de bereiding ervan de hygiƫne te wensen overlaten. Volgens Hiemstra is woensdag afgesproken dat de gevan

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.