+ Meer informatie

Ds. van der Plas nam afscheid van Rijssen

2 minuten leestijd

RIJSSEN — „Gemeente van Rijssen wij willen u nogmaals zeggen, laat u met God verzoenen. Deze woorden spraken wij 6 jaar geleden hier bij de intrede en na zes jaar kom ik er opnieuw op terug. Zes jaar lang hebben we u gewezen op de goede Herder. Is deze Herder nu door u gekend geworden? Want zonder Christus is alles verloren."

Deze woorden sprak ds. A. W. van der Plas zondagmiddag tot de hervormde gemeente van Rijssen, die de Schildkerk tot op de laatste plaats had bezet. De reden hiervan lag in het feit dat ds. Van der Plas zijn afscheidspreek hield in Rijssen en als hervormde predikant het woord zal bedienen in Bergambacht.

De scheidende predikant had voor zijn afscheid de tekst gekozen uit Johannes 10 : 16: Ik heb nog andere schapen, die van deze stal niet zijn; deze moet Ik ook toebrengen en zij zullen Mijne stem horen en het zal worden één kudde en één hérder. Ds. Van der Plas had uit deze tekst drie belangrijke punten, te weten Zijn grote kudde, 2 Zijn voortgaand werk en 3 Zijn heerlijk doel.

Woorden van dank waren er voor het, gemeentebestuur dat was vertegenwoordigd door burgemeester G. J. Smit, de beide wethouders W. Haase en J. ten Hove en secretaris J. Elbertsen. In zijn dankwoord betrok ds. Van der Plas zijn achterblijvende collegae, organisten, kosters, vertegenwoordigers van de plaatselijke kerken en tenslotte de gehele hervormde gemeente, waarvan hij afgelopen woensdagavond in het kerkelijk hervormd centrum Sion al persoonlijk afscheid had genomen met zijn vrouw en kinderen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.