Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Verrukkelijke gerechten met en sauzen voor "pasta"

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Verrukkelijke gerechten met en sauzen voor "pasta"

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

De tijd dat "pasta" alleen vermicelli, macaroni en spaghetti was, is allang voorbij. Vrijwel niemand kijkt meer vreemd op van namen als tagliatelle, cannelloni en farfalle bij voorbeeld. Maak van pasta (=deegwaar) eens wat anders! De sauzen kunt u bij elke pastasoort gebruiken.

Vermicellitaart
Voor 6 personen
2 eetl. boter, 2 kleine preistengels, in ringetjes 6 sneden spek, zonder zwoerd, gehakt 125 g fijne vermicelli 60 g geraspte Cheddar-kaas,1/8 l yoghurt, 1/8 l lichte room 2 eieren, geklopt; zout en peper 1 tomaat,
in schijfjes preibladeren, voor de garnering

Verwarm de boter in een bakpan. Voeg prei en spek toe. Fruit zachtjes tot de prei gaar is. Verwarm de oven voor op 190°C (gasstand 5). Vet een taartbodem van 22,5 cm doorsnee in. Kook intussen de vermicelli in een grote steelpan met kokend water en wat zout gaar. Laat uitlekken en doe weer in de pan zonder water. Roer de kaas erdoor. Druk de vermicelli stevig aan op de bodem en langs de opstaande randen van de taartbodem. Schik spek en prei op de pasta. Klop in een kom yoghurt, room, eieren, zout en peper. Giet dit over spek en prei. Doe er de schijfjes tomaat op. Bak 30 minuten in de oven of tot de "taart" goudbruin en gerezen is. Neem de ring weg en dien dit gerecht warm of koud op, versierd met preibladeren.


Varkensvlees met bonen

 Voor 4 personen
 2 eetl. plantaardige olie, 375 g varkensfilet, in dunne reepjes gesneden,
1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, geplet  185 g volkoren pastaspiralen 440 g cannellini-bonen, 3 eetl. gehakte verse peterselie, 3 eetl. tomatenpuree (concentraat), 1 l kippebouillon; zout en peper, gehakte verse peterselie, voor de garnering

Verhit de olie in een steelpan. Voeg het varkensvlees, deel voor deel, toe en bak tot het bruin is. Neem het varkensvlees uit de pan. Doe ui en knoflook in de steelpan en fruit tot ze glazig zijn. Doe het vlees weer in de pan, roer de pasta, uitgelekte bonen, peterselie, tomatenpuree (concentraat) en bouillon erdoor; breng op smaak met zout en peper Breng aan de kook. Dek de pan af en laat het gerecht, tenwijl u af en toe roert, sudderen gedurende ongeveer 20 minuten of tot het meeste vocht opgenomen is. Voeg meer bouillon toe indien het vocht is opgenomen vóór de pasta gekookt is. Doe het mengsel in een voorverwarmde dienschaal en versier met gehakte peterselie. Dien dadelijk op.

Carbonarasaus

Voor 4 personen
2 eetl. boter, 4 eieren, 8 sneden spek, zonder zwoerd, in lucifervorm gesneden, 60 g geraspte Parmezaanse kaas, 2 eetl. lichte room; zout en peper, 1 eetl. gehakte verse bieslook

Smelt de boter in een steelpan. Voeg het spek eraan toe. Laat zachtjes bakken tot het gaar is. Klop in een kom de eieren, Parmezaanse kaas en room door elkaar Breng op smaak met zout en peper Giet dit over het spek. Houd het mengsel al roerend op een zacht vuur tot de eieren net beginnen te stollen. Roer de bieslook erdoor Giet de saus over hete pasta, bij voorbeeld spaghetti of tagliatelle. Dien dadelijk op.

Tomatensaus

Voor 4 personen
500 g tomaten, 4 theel. olijfolie, 1 ui fijngesnipperd, 1 teentje knoflook, geplet, 1 eetl. tomatenpuree (concentraat), 1/2 theel. suiker; zout en peper 1 eetl. gehakte verse basilicum

Doe de tomaten in een kom. Giet er kokend water over tot ze helemaal onder staan. Laat 1 minuut staan. Giet af. Schil ze en hak ze in grove stukken. Verhit de olie in een steelpan, voeg ui en knoflook toe. Fruit tot ze glazig zijn. Roer de gehakte tomaten, tomatenpuree (concentraat), suiker, basilicum, zout en peper erdoor Dek de pan af, laat zachtjes sudderen gedurende ongeveer 30 minuten. Indien u een dikkere saus wenst, laat u het mengsel zonder deksel nog enkele minuten doorsudderen. Te serveren met allerlei soorten pasta.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 januari 1993

Terdege | 80 Pagina's

Verrukkelijke gerechten met en sauzen voor

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 januari 1993

Terdege | 80 Pagina's