+ Meer informatie

Fischler acht kabeljauwvangst beperkt mogelijk

1 minuut leestijd

DUBLIN (ANP) - Een beperkte vangst van kabeljauw blijft de komende jaren mogelijk, maar dan met strengere controles.

Dat heeft Europees commissaris Fischler gisteren gezegd, in een reactie op een EU-rapport over onder meer de kabeljauwstand. Onafhankelijke experts stelden drie weken geleden in een rapport dat de kabeljauwstand in de Noord-Europese en Britse wateren het afgelopen jaar met 30 procent is gedaald. Zij pleitten voor een tijdelijk vangstverbod om uitsterven van kabeljauw, wijting, schelvis en andere vissoorten te voorkomen.

Een groep onderzoekers heeft in opdracht van Fischler het rapport van de experts nader geanalyseerd. Op grond daarvan stelt de eurocommissaris dat een beperkte vangst mogelijk blijft. Hij wil volgende week met de sector overleggen, om een week later een nieuw vangst- en quotaplan te kunnen voorleggen aan de EU-ministers van Visserij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.