+ Meer informatie

Esso Nederland lijdt verliezen

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Sedert midden 1980 lijdt Esso Nederland BV grote verliezen op haar verkopen van olieprodukten in ons land. De directie heeft dit dinsdag bij de presentatie van haar jaarverslag medegedeeld.

De verliezen, die in de honderden miljoenen guldens lopen, ontstaan doordat de verkoopprijzen van olieprodukten achterlopen bij de prijsstijgingen van ruwe olie. Het grootst zijn de" verliezen op stookolie, waarvan Esso maandelijks 150.000 ton afzet met een verlies van zeventig gulden per ton. Met de prijsverhoging voor stookolie, die volgens de directie van Esso Nederland deze week te verwachten is, zullen de prijzen van dit produkt komen op het peil, waarop zij al zes maanden geleden hadden moeten staan.

Nadat de invloeden van de voorraadbewegingen op de financiële resultaten zijn uitgeschakeld, komt het bedrijfsresultaat van Esso Nederland BV volgens het jaarverslag voor 1981 uit op 43,2 miljoen gulden tegen 86,6 miljoen gulden voor 1979. De daling is o.m. veroorzaakt door een daling van de verkopen in Nederland met tien procent, door lagere exportopbrengsten en door hogere bijzondere lasten. De achteruitgang van de operationele resultaten zet zich in 1981 voort.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.