+ Meer informatie

Congres van humanisten

1 minuut leestijd

Van 5 tot 9 augustus wordt in Amsterdam het zesde congres van de International Humanist and Ethical Union gehouden. In Amsterdam ook werd deze internationale humanistische organisatie 22 jaar geleden opgericht. Thema van het congres is de „humanistische revolutie". Het congres zal worden voorgezeten door dr. Sicco Mansholt. Een der vice-voorzitters is burgemeester Samkalden van Amsterdam. De internationale humanistische unie is als waarneemster erkend bij de Raad van Europa, bij de Ver. Naties en bij de Unesco. Zij onderhoudt tegenwoordig ook geregeld contacten met de internationale vereniging voor godsdienstige vrijheid. Deze vereniging bestaat uit vrijzinnig christenen, deels humanisten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.