+ Meer informatie

uiting ziekenhuis in Raamsdonksveer

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Staatssecretaris Veder-Smit van Volksgezondheid wil dat het Dongemond-ziekenhuis in Raamsdonksveer zijn poorten zal sluiten ten gunste van een uitbreiding van het St. Joseph-ziekenhuis in Oosterhout dat binnen enkele jaren een basis-ziekenhuis moet worden met driehonderd bedden.

Dit heeft de staatssecretaris geschreven aan de besturen van de twee ziekenhuizen, die beschikten over deskundige adviezen om zowel beide ziekenhuizen open te houden als bm de activiteiten te bundelen in één ziekenhuis, en wel in Oosterhout.

De argumenten van de commissie Van Stuyvenberg om het ziekenhuis in Raamsdonksveer open te houden wijst Veder-Smit echter van de hand. Ook een wettelijke grondslag om de ziekenhuizen niet te bundelen ontbreekt, aldus Veder-Smit. De afstand van Raamsdonks\>eer tot Oosterhout van vijf kilometer noch de bereikbaarheid met het openbare vervoer — die goed is — geeft aanleiding om het Raamsdonksveerse ziekenhuis open te houden.

De uitbreiding van het ziekenhuis in Oosterhout dient uiterlijk in de loop van 1984 te begiimen. Al voor 1 januari 1982 moeten de ziekenhuizen een bestuurs- en beheersvorm voor het te vormen uitgebreide basisziekenhuis in Oosterhout zien te vinden. Het bestuur van het nieuwe ziekenhuis moet een afspiegeling vormen van de bevolking die gebruik maakt van beide ziekenhuizen. Eveneens voor 1 januari 1982 moet er op het bureau van de staatssecretaris van Volksgezondheid een plan liggen met voorstellen voor de personele bezetting van de directie en de staf van het nieuwe Oosterhoutse ziekenhuis.

Harde eisen

Als aan deze drie eisen niet goedschiks wordt voldaan dan zal ik of mijn opvolger het ziekenhuis in Raamsdonksveer wel moeten sluiten, zo deelt mevrouw Veder-Smit het bestuur van het Dongemond-ziekenhuis mee. Minder harde eisen, die de totstandkoming van het uitgebreide ziekenhuis niet in de weg hoeven te staan, betreffen de opstelling van een sociaal plan voor de werknemers van het Dongemond-ziekenhuis, en het aantal specialismen in het nieuwe ziekenhuis in Oosterhout. Dat zal niet groter mogen zijn dan de som van het aantal specialismen waarover beide ziekenhuizen nu reeds beschikken, waarbij doublures niet mogen voorkomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.