+ Meer informatie

vervallen -bij gebrek aan perspectief- gemakkelijk in crimineel gedrag. Er is sprake van een zorgwekkende situatie. Mevr. M. Roessingh-Baakels, officier van Justitie voor kin- „Ais officier van Justitie, die met der- en jeugdzaken in het arrondissement Almelo, heeft dit ? gisteren in Almelo verklaard tijdens een symposium.

1 minuut leestijd

„Het is natuurlijk goed dat Nederlijnd allerlei scholingsprogramma's qpzet ten behoeve van de migrantenjongeren, maar daarnaast moet hun het gevoel worden gegeven dat zij in dnze samenleving volledig zijn geaccepteerd. Dit betekent bij voorbeeld qat zij na het het volgen van een opleiding evenveel kans op een baan brijgen als Nederlandse jongeren. Anders ontneem je hun een toekomst, met alle trieste gevolgen van cfen", zo stelde Roessingh. « Het blijkt volgens haar dat de migrantenjongeren die met Justitie in aanraking komen, doorgaans weinig of geen scholing hebben. Ze doden hun tijd onder meer met gokken, wat niet zelden leidt tot verslaving. Om aan het benodigde geld te komen, gaan ze stelen.

Moeilijkheden die ook Nederlandse jongeren wel kennen, maar voor etnische jeugdigen komt daar als groot probleem vaak nog bij dat ze moeten leven met twee culturen. „Er kunnen zulke grote spanningen met de ouders ontstaan dat ook om die

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.