+ Meer informatie

31 oktober 1517

1 minuut leestijd

Dat is de dag van het begin der reformatie van de kerk. Toen kwam Luther met zijn 95 stellingen tegen de aflaat. De Heere heeft Luther en anderen met hem willen gebruiken om de kerk terug te brengen tot de grondslagen van Gods Woord.

De hervorming van de zestiende eeuw heeft blijvende betekenis voor dekerk. Velen zien dat niet. Rome blijft zichzelf gelijk, maar van Protestantse zijde is er een andere waardering van Rome dan onze vaderen hebben gehad. De grenzen vervagen hoe langer hoe meer. Reformatie van de leer was noodzakelijk en daarbij behoort reformatie van het hart en van het leven.

Wij worden ook bij het naderen van de 31e oktober weer opgewekt om het pand te bewaren, dat de Heere ons heeft toebetrouwd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.