+ Meer informatie

OFFENSIEF

1 minuut leestijd

Chandlin concludeert dan: „De Russische troepenconcentraties duiden op een mogelijk offensief dat zich in drie richtingen kan openbaren: oostwaarts van Alma Ata naar Sinkiang, zuidwaarts via Mongolië en westwaarts van Khabarovsk in de richting van Manchuria".

„De stad Khabarovsk ligt langs de Amur-rivier op minder dan 65 kilometer van de Chinese' grens verwijderd. Het woestijngebied van Sinkiang wordt gebruikt door de Chinezen voor het toetsen van hun kernwapens. Een aanval op Binnen-Mongolië baseren de Russen op een mogelijke opstand van de bevolking tegen het Chinese bewind. Het derde Russische front is gericht op het hart van de Chinese industrie en de olievelden van Taching. Is het daarom onlogisch dat de grootste Chinese legerconcentraties zich rondom Peking en Tschenjeng bevinden? De Chinese troepen zijn slecht uitgerust, maar 50 miljoen soldaten heffen veel tekortkomingen op", (einde citaat).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.