+ Meer informatie

Voortaan snellere , metro-aanleg

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — De dienst gemeentewerken heeft een methode gevonden om een metrobuis twee keer sneller aan te leggen dan nu het geval is. De werkwijze wordt eind dit jaar in Kralingen toegepast bij de bouw van een kiïometerlange metrobuis onder de 's Gravenweg. De nieuwe methode houdt in dat de hele buis met uitzondering van de vloer in een keer wordt aangebracht. Dat gebeurt met drie meter lange stukken waarvan er tien per week kunnen worden aangebracht. Tegenover deze dertig meter staat dat men nu slechts tien tot vijftien meter metrobuis per week legt.

(Van óHze correspondent)

Het ligt in de bedoeling de nieuwe methode ook toe te passen als de aanleg van een metro naar het Marconiplein is goedgekeurd. Een voordeel van de vinding van Gemeentewerken is tevens ook dat minder ruimte nodig is voor de metroaanteg. De aanleg van de metrobuis onder de 's Gravenweg kan nu in 35 weken voltooid zijn. Volgens de oude methode is dat 70 weken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.