+ Meer informatie

CAO voor personeel bejaardentehuizen

1 minuut leestijd

Per 1 januari van het volgend jaar zal er voor het personeel van de bejaardentehuizen een collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) en een pensioenregeling van kracht worden. Dit is besloten in een vergadering van werkgevers- en werknemersor ganisaties van de bejaardentehuizen.

Wat nu klaar ligt is een conceptCAO, waarover de komende weken op regionale vergaderingen met de tehuisbesturen zal worden gepraat. Daarna zullen de vier organisaties van de Sticshtinig Landelijke Samenwerking Bejaardentehuizen (LSB) hun leden raadplesgen.

In de CAO worden onder meer de werktijden geregeld. Het belangrijkste is volgens het blad De Ambtenaar, dat de CAO algemeen verbindend wordt verklaard.

Problemen zijn er nog wel, schrijft De Ambtenaar. Bijvoorbeeld bij het vaststellen van de premiegrens voor de pensioenen van parttimers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.