+ Meer informatie

ftzeqels

2 minuten leestijd

bestaan vali de Britse spoorlijn Manchester-Liverpool werd herdacht met twee zegels, o.m. met een afbeelding van de zgn. rocket van Stephenson, terwijl het eeuwfeest van de elektrische spoorweg werd ,,gevierd" met een serie van twee zegels. Ook werd nog aandacht geschonken aan de eerste secretaris-generaal van de VN, Dag Hanimarskjöld.

Op 4 mei verscheen in Monaco een serie van vijf'speciale zegels ter gelegen-^ heid van het 25-jarig huwelijksfeest van de prins met de Amerikaanse Jane Keller. De waarden zijn 1,20, 1,40, 1,70, 1,80 en 2 Fr. met een portret van het prinselijk paar.

De republiek Mali liet hèt internationale jaar van gehandicapten niet zonder" bijzondere zegels passeren en gaf daarvoor vorige maand twee modern getekende zegels uit, terwijl de ruimtevaart nog altijd de moeite van het drukken van bijzondere zegels waard is, getuige de serie welke dit land in omloop bracht. In deze serie was ook een zegel ter herinnering aan de ontdekking van de planeet Uranus, twee eeuwen geleden door Herschel, opgenomen.

De Zweedse posterijen kozen de maand mei uit voor de uitgifte van twee nieuwe gewone frankeerzegels met een nieuw beeld van koning Carl XVI Gustaf (waarden 1,65 en 2,40 Kr) en een met koningin Silvia (waarde 1,75 Kr). Voorts twee nieuwe postzegelboekjes, MssSmlm '• een met de zgn. rabatzegels die vier verschillende provinciewapens tonen en een met zes zegels, die verschillende „boerenboten" afbeelden.

Ten slotte willen wij nog aandacht schenken aan een zeer fraaie eerstedagenvelop van Australië in verband met 'de stichting v,an 1881 van de pharmaceutische faculteit in Melbourne. VDR

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.