+ Meer informatie

Nieuwe eerste burger vdor Flipland

1 minuut leestijd

KAMPEN/SINT PHILIPSLAND — De ruim 2200 inwoners tellende gemeente Sint Philipsland heeft een nienwe burgemeester. Het is de 52-iarige T. A. Vogel uit Kampen. De vacature in Sint Philipsland was ontstaan door het vertrek van burgemeester O. van den Berg naar Genemuiden.

De heer Vogel is thans hoofd stadsontwikkeling van de gemeente Kampen sn is lid van de SGP. Hij is thans de tien• de SGP-burgemeester in ons land. De heer Vogel bekleedt verschillende bestuursfuncties op onderwijsgebied. Zo is hij onder meer bestuurslid van het Johannes Calvijn lyceum en van een lagere school in Kampen. Daarnaast is hij voorzitter van de protestants christelijke schoolbegeleidingsdienst NoordWest Veluwe en tweede voorzitter van de schoolbegeleidingsdienst Centraal Nederland.

De heer Vogel is gehuwd en vader van vier kindeten. Kerkelijk behoort hij tot de Gereformeerde Gemeenten. In het kerkelijk leven is hij actief als organist en dirigent.

In een eerste reactie toonde wethouder en loco-burgemeester L. Walpot van Sint Philipsland zich erg verheugd over het feit dat de benoemingsprocedure in vrij korte tijd is afgerond. Bovendien was hij blij dat de nieuwe burgemeester uit de bestuurlijke wereld afkomstig is en het klappen van de zweep kent.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.