+ Meer informatie

Naar de top

De schoonheid van de schepping

1 minuut leestijd

Vlakbij de Mont Blanc, de AiguiUes Verte, 4122 meter hoog. Die massa's ijs en sneeuw zijn indrukwekkend. Sommige mensen kunnen het niet laten en moeten zonodig de top bereiken. Ze nemen hierbij soms te veel risico's en verongelukken. Ook al zijn de voorbereidingen nog zo goed, gevaarlijk blijft het. Op heel wat verlanglijstjes staan de toppen, hoe hoger hoe mooier. En het bereiken van de ene top is tegeUjk een springplank naar de andere. Niet alleen een bergbeklimmer, maar ieder mens is er vaak op uit om eigen behoeften te bevredigen. Gods wet laat hier bitter weinig ruimte voor. Hem Uefhebben boven alles en onze naaste als onszelf, is de opdracht. Dan gaan we niet naar de top, maar naar het dal.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.