+ Meer informatie

Centrum voor telematica naar Enschede

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Het telematica-onderzoekcentrum (TOC) komt in Enschede. In dit centrum zullep onderzoekers uit het bedrijfsleven samenwerken met medewerkers van onderzoeksinstellingen. Het onderzoek richt zich op alle aspecten van de elektronische dienstverlening, zoals elektronisch winkelen of bankieren.

De definitieve vestigingsplaats van het TOC werd gisteren bekendgemaakt door oud-premier Biesheuvel en oud-commissaris van de Koningin Oele. Zij zijn door de initiatiefnemers van het centrum gevraagd een keuze te maken over de vestigingsplaats.

De oprichters zijn: de ministeries van onderwijs en wetenschappen en economische zaken, IBM Nederland, Philips en PTT-Nederland. De jaarlijkse kosten van het centrum bedragen jaariijks ongeveer 12,5 miljoen gulden.

Biesheuvel en Oele zijn tot de keuze van Enschede gekomen omdat deze plaats het best voldeed aan de criteria die zijn gesteld, namelijk: ligging in de buurt van een terzake kundige universiteit (TU Twente), een geschikt gebouw, bereikbaarheid en mogelijkheden tot huisvesting van personeel. Bovendien is de TU bereid eigen personeel in te zetten voor het centrum.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.