+ Meer informatie

Aangeklede manden voor de was

2 minuten leestijd

Vindt u plastic manden ook niet mooi in uw badkamer? Bekleed dan rieten manden met stof en borduur een etiket. Met plezier gooit de hele familie nu alles in de juiste wasmand!

Dit heeft u nodig
- Twee rieten manden (met of zonder hengsels)
- Lap katoen, 1 meter x 1,5 meter
- 8 bandjes van dezelfde stof, 20 cm
- Borduurgaren
- Oude kranten en potlood
- Geruit band of kant

Werkwijze
- Zet de mand op het krantenpapier en trek de onderkant om. Meet de hoogte van de mand en de omtrek van het breedste gedeelte van de mand, knip ook dit uit het krantenpapier.
- Leg de patronen op de stof, knip de onderzijde met 1 cm naad uit en de binnenzijde met 10 cm naad.
- Stik de strook van de binnenzijde dicht, stik de onderkant eraan. U moet wat plooitjes maken want de bovenrand is meestel wijder.
- Als u nu een mand zonder hengsels heeft, is het eenvoudig: U vouwt de stof om de bovenrand en maak een mooie zoom.
- Heeft u wel een mand met hengsels, dan gaat u als volgt te werk: Knip een vtje uit de stof op de plek van de hengsels, knip een belegje en stik dat langs het vtje. Nu kunt u ook een zoom maken.
- Stik alleen nog bij de hengsels de bandjes van dezelfde stof of koord of lint tussenuit. Het geruite band of kant stikt u aan de zoom.
- Knip een lapje van ongeveer 20 x 15 cm en neem de tekst met potlood over of verzin uw eigen tekst. Kies een mooie kleur borduurgaren en borduur met een kettingsteek de tekst op het lapje.
- Naai het lapje met een ingeslagen zoompje op de mand.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.