+ Meer informatie

Zoveel hoofden,

2 minuten leestijd

De pastor van de roomsoezen
Met ontroering en instemming heb ik het artikel over het werk van dhr. WA den Hertog gelezen. Wat een zegen dat de Heere ook in deze tijd mensen gebruikt om Zijn Woord aan anderen door te geven. Dhr. Den Hertog gebruikt zijn geld om allerlei evangelisatieprojecten te ondersteunen, maar ook besteedt hij zijn tijd om mensen te vertellen over de liefde van Christus. Wat fijn dat de Heere door het lezen van zo'n artikel, ons als Terdegelezers wil bemoedigen. Waar mensen bidden om getuige van Hem te mogen zijn, geeft Hij geopende deuren. Niet dat dit werk gemakkelijk is. Als de Heere Jezus aan Zijn discipelen de opdracht geeft om heen te gaan en de volken te onderwijzen, geef Hij ook de belofte: „Ik ben met Ulieden al de dagen tot de voleinding der wereld" (Mt. 28:18-20). Zondag aan zondag mag in rust en vrede het rijke woord van God aan ons uitgelegd worden. Zouden wij niet, in ontferming bewogen over velen die hier nog nooit van gehoord hebben, dit Woord doorgeven? In 2 Petrus 3:9 staat: „De Heere vertraagt de belofte niet, maar is lankmoedig over ons, niet willende dat enigen verloren gaan, maar dat zij allen tot bekering komen." In het artikel wordt ook geschreven over het project van de Stichting "Geef het Woord door", die door de Levensbron het Nederlandse volk weer in contact wil brengen met Gods Woord. Voor een paar gulden kunnen wij onze buren of collega's er één geven. Laten wij dit vooral doen. Als preken voor ons moeilijk is, laten we dan toch in elk geval Gods Woord wel doorgeven. Juist eenvoudige mensen gebruikt de Heere ook, om anderen te vertellen over Hem, schrijft Martyn Lloyd Jones.
Lia Verboom- van Kranenburg, Zeist

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.