+ Meer informatie

Wall Street flink omlaag

BEURS VAN NEW YORK

1 minuut leestijd

NEW YORK - De Newyorkse effectenbeurs is gisteren fors lager gesloten onder invloed van de spanningen in het Midden-Oosten en teleurstellende cijfers over de inflatie in de VS. De Dow-Jones-index van dertig industriële aandelen kelderde met 66,82 punten tot 2.681,45, een verlies van bijna 2 5 procent. Er sloten in totaal 1.284 fondsen lager en slechts 322 hoger. De omzet was met 141 miljoen aandelen niet veel groter dan het bescheiden totaal van 135 miljoen op woensdag.

Het inflatiecijfer van 0,4 procent voor juli was hoger dan verwacht Exclusief voedsel en energie stegen de prijzen zelfs met 0,6 procent. Dit drukte de obhgatiekoersen flink omlaag en had ook zijn weerslag op de aandelen. Daar kwam bij dat het nieuws uit het Midden-Oosten weinig hoop bood op vermindering van de spanningen. De beurs begon er daarom rekening mee te houden Amsterdam sloot de dollar gisteren op dat de Golf-crisis nog geruime tijd zal voortduren. woensda Op de valutamarkt in New York daalde de dollarkoers naar een nieuw na

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.