+ Meer informatie

Wao-beraad

1 minuut leestijd

(vervolg van voorpagina)

Over het voorstel van de De Vries en Ter Veld is overleg gevoerd met de fractievoorzitters van PvdA en CDA. Beiden zouden zich bereid verklaard hebben het voorstel te verdedigen in hun fractie. CDA-fractievoorzitter Brinkman heeft wel van zijn collega Wöltgens gevraagd af te zien van het aanbrengen van wijzigingen tijdens het debat dat aanstaande dinsdag in de Tweede Kamer over het voorstel zal worden gevoerd. Brinkman vindt dat het voorstel niet nog ingewikkelder mag worden.

Een belangrijk knelpunt in de besprekingen in het kabinet bleef gisteren het al of niet handhaven van de koppeling. Minister Kok en de PvdAbewindslieden zijn recht tegenover De Vries en de CDA-minsters blijven staan. Het CDA wil ontkoppelen omdat er te veel uitkeringsgerechtigden zijn gekomen ten opzichte van het aantal werkenden. De PvdA wil wel koppelen omdat de vooruitzichten voor '93 en 94 gunstig zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.