+ Meer informatie

Proost en Brandt blijft op toekomst vertrouwen

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — Het positieve reïTT-r.» rxnT% '"'*3^' "ve"" l^*" vormt volgens de diVlliKLiOOP rectie van de papiergroothandel Proost

„Dat betekent dan enkele honderden arbeidsplaatsen minder. We hebben in

Rente deposito's

Op de geldmarkt werden gisteren de volgende rentetarieven gehanteerd: daggeld 1 maand 2 maanden 3 maanden 6 maanden 12 maanden 101/4 -= 111/8 113/8 111/2 115/8 113/4 10 3/8 111/4 115/8 11 3/4 117/8 12 en Brandt NV een bevestiging van eerder uitgesproken vertrouwen in de ontwikkeling van de resultaten op langere termijn.

Gelet op de onzekerheid ten aanzien van de verhoudingen in vraag en aanbod in de komende maanden is het niet mogelijk een verantwoorde schatting te maken van het resultaat in 1981, aldus het jaarverslag.

Door het versterken van de voorraadhoudende functie bij de papierhandel en de wens om de efficiëntie te vergroten, bestaat de noodzaak tot het in gebruik nemen van een nieuw magazijn. Onderzocht wordt welke vestigingsproblemen er in de hoofdstad aanwezig zijn.

Voor 1981 wordt nauwelijks reële groei in het papiergebruik verwacht. Gelet op de energiegevoeligheid van de leveranciers en hun afhankelijkheid van de prijsbeweging op de cellulosemarkt, moet voor 1981 een stijgend prijsbeeld worden verwacht. De marges zullen enigszins onder druk komen te staan.

Zoals eerder meegedeeld heeft de maatschappij vorig jaar een winst behaald van ƒ 2,2 min, nadat in 1979 nog ƒ1,3 min werd verloren. Omdat aan de versterking van het eigen vermogen een hoge prioriteit wordt toegekend, is besloten de winst toe te' voegen aan de algemene reserve. De omzet steeg vorig jaar van ƒ 310 tot ƒ 317 min.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.