+ Meer informatie

Vrouwelijke diakenen tot priester gewijd

1 minuut leestijd

WASHI — Vijf vrouwelijke diaken in de Episcopale (Anglikaanse) kerk in de Verenigde Staten zullen zondag 7 september in de kerk van st. Stephen en de Incarnatie in Washington tot priester worden gewijd. Onder hen is Phyllis Edwards (58), die in 1965 de voorpagina's van de kranten haalde toen zij door bisschop James A. Pike als eerste vrouw in de Episcopale kerk tot diaken werd gewijd.

Internationaal heeft de Anglikaanse wereldgemeenschap uitgesproken, dat in principe ook vrouwen tot priester kunnen worden gewijd, mits met instemming van het betreffende bisdom. Vorig jaar werden in de Amerikaanse Episcopale kerk door vier bisschoppen in een dienst in Philadelphia elf vrouwen in de apostolische successie gesteld.
Later besliste de algemene vergadering, waarbinnen de meerderheid van bisschoppen vooralsnog tegen de vrouw in het ambt is, op formele gronden dat de wijding van de elf kerkrechtelijk als ongeldig beschouwd diende te worden.


Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.