+ Meer informatie

Vuurbaak schoolagenda en natuurbescherming

2 minuten leestijd

GRONINGEN - In de Vuurbaak schoolagenda roept men de van de bittere noodzaak van de natuurbescherming. Milieu, flora en fauna worden vaak verkeerd behandeld.

Natuurbescherming wordt met het jaar meer nodig. Daarom in deze agenda opnieuw veel aandacht voor dit thema. Evert Kuijt schrijft over de activiteiten van het Wereld Natuur Fonds (World Wildlife Fund), een internationale organisatie die in het schooljaar 1981/1982 haar twintigste verjaardag viert. Het verhaal van Kuijt is met verschillende foto's geïllustreerd.

Allereerst wordt ingegaan op het ontstaan van het WWF, vervolgens hoe de jongelui voor dat werk hun belangstelling kunnen tonen. Walvisje kijken, een kunstmoeder voor zeehondenbaby's, de Oosterschelde zijn ondermeer onderwerpen, die in deze bijdrage aan de orde komen.

Goed verzorgd
Verder in deze agenda, die ook dit jaar weer een goed verzorgde indruk maakt; de sterrenhemel in de vier jaargetijden toegelicht door de Stichting De Koepel te Utrecht, verkeerstips van Veilig Verkeer Nederland en natuurlijk puzzeltjes en cartoons.

Aan het eind van elke week zijn een aantal geboortedata opgenomen van grote figuren uit de historie en uit het kerkelijk leven. Zo komen we naast de geboortedatum van prof. dr. K. Schilder (19-12-1890), die van ds. G. H. Kersten (6-8-1882) tegen! Deze schoolagenda kost ƒ5,90 en is uitgegeven door de Uitgeverij De Vuurbaak bv te Groningen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.