+ Meer informatie

Moordenaar Ineke Jacobs krijgt 7,5 jaar

1 minuut leestijd

ARNHEM — De rechtbank in Arnhem heeft vandaag de 20-jarige kok René H. uit die stad veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar en zes maanden, alsmede terbeschikkingstelling van de regering. De kok werd schuldig bevonden aan de moord, vorig jaar september, op de 13-jarige Ineke Jacobs uit Oosterbeek. In de bosjes langs de Schelmseweg in Arnhem werd dit meisje verkracht en daarna gewurgd. De officier van Justitie eiste tien jaar gevangenisstraf tegen de kok.

René H. ontkende tegenover de rechtbank, maar in eerdere verhoren bij de politie gaf hij zoveel details over het gebeurde prijs, dat de rechtbank de wurging bewezen achtte.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.