+ Meer informatie

Verklaring dr. Golverdingen en ds. Roos

1 minuut leestijd

APELDOORN. Dr. M. Golverdingen en ds. J. Roos hebben vandaag hun briefwisseling over de ontwikkelingen in de Gereformeerde Gemeenten rond 1950 afgesloten met een gezamenlijke verklaring in de kerkelijke organen De Saambinder en De Wachter Sions.

Aanleiding voor de briefwisseling is een recensie in deze krant van ds. Roos, predikant van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland. Hij besprak in mei de dissertatie ”Vernieuwing en verwarring” van dr. Golverdingen, emeritus predikant van de Gereformeerde Gemeenten.

De briefwisseling heeft volgens beide predikanten „enkele nieuwe gegevens” opgeleverd, die meer licht werpen op de historische ontwikkelingen in de Gereformeerde Gemeenten. De verduidelijking van sommige standpunten leidde tot „een beter wederzijds verstaan.”

Dr. Golverdingen en ds. Roos schrijven dat er „verschillen” blijven bestaan in de „evaluatie” van de ontwikkelingen. Ze spreken de hoop uit dat de „bereikte resultaten” zullen bijgedragen aan een beter verstaan van de geschiedenis.

Zie ook Puntkomma pag. 13.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.