+ Meer informatie

Japan: economie kan weer opleven

1 minuut leestijd

TOKIO — De vertraging in de economische groei van Japan loopt op haar eind; er zal een geleidelijke opleving voor in de plaats komen, zo heeft de directeur-generaal van het Japanse economische planbureau, Tosjio Komoto, verklaard.

Dit kwartaal zal de Japanse industrie haar voorraad niet meer hoeven aanpassen aan de economische situatie. De grondstoffenprijzen neigen naar boven, aldus Komoto.

De particuliere consumptie, goed voor 55 procent van het Japanse bruto nationaal produkt, zal vermoedelijk ook herstellen doordat tijdens de jongste loonronde, loonsverhogingen van zeven è acht procent zijn overeengekomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.