+ Meer informatie

Öpde keper beschouwd

3 minuten leestijd

Dit is, naar ik meen, een vraag die vele vrijgezellen bezig houdt. Ik hoop, als jongen, mijn gedachten begrijpelijk op papier te zetten en eventueel met enige voorbeelden duidelijk te maken, vt'aarom jij geen verkering hebt en hij wel, waarom hij wel verkering heeft en ik niet. Tevens zal ik proberen de gedachtengang van het vrouwelijk geslacht te doorzien.

Hoe komt het dat een jongen moeilijkheden heeft met het in contact komen met meisjes. Een mogelijkheid: een jongen heeft geen zusters, om het nog erger te maken hij zit of zat op een LTS. Zo'n jongen weet niets of weinig van meisjes af. Een jongen die tussen een X aantal zusters is grootgebracht, kent de gevoelens van een meisje beter, doordat deze er thuis over praten. Hij weet beter hoe vrouwen reageren op verschillende ideeën en op de manier van praten of woordenkeus. Zo'n jongen doorziet sneller of de opmerkingen, die een door hem aangesproken meisje plaatst, hatelijk dan wel hartelijk zijn.

Hij voelt ook beter aan of het meisje gesteld is op zijn aanwezigheid en/of attenties. Als deze jongen problemen heeft met zijn verkering, zal hij daar gemakkelijk met een zuster over praten. Velen zullen het met mij eens zijn, dat je met deze dingen niet bij je ouders aan hoeft te komen, omdat die zulke problemen in deze tijd niet goed begrijpen, ze zijn van een andere generatie. Aan de andere kant is dit ook Mj meisjes van toepassing.

Naar mijn mening zijn er twee soorten verlegenheid die een nauw verband met elkaar hebben. Ten eerste: een persoon kan de moed niet opbrengen een persoon van het andere geslacht aan te spreken. Of de persoon in kwestie weet niet hoe hij een ander moet aanspreken.

Ten tweede: een jongen durft alles tegen een meisje te zeggen in bijzijn van anderen, b.v. enkele vrienden. (In dit geval zeggen ze vaak te veel hatelijke of schunnige dingen. Minachtende dingen en andere bovenbedoelde woorden over vrouwspersonen worden te snel gezegd, om stoer te doen tegenover hun vrienden, daardoor worden ze veracht door het meisje waar ze hun oog op hebben laten vallen). Maar als het puntje bij paaltje komt durven ze, zo gauw ze alleen tegenover een meisje staan, hun mond niet open te doen.

Veel gevallen van verlegenheid worden veroorzaakt door een angst. Een angst? Men is dan bang dat men de aangesproken persoon beledigt of kwetst in haar/zijn gevoelens.

Toch kunnen er bij het zoeken naar een huwelijkspartner (de juiste) nog andere soorten angsten bovenkomen. Zoals b.v.: A) Het lopen van een blauwtj'e. Zou je na het lopen van vijf blauwtjes, het niet spoegzat worden, zo zat datje een zesde niet meer kunt verwerken. Jij niet, een ander wel. B) De problemen die verkering, verloven en trouwen met zich meebrengen. Ik kan dit beter omschrijven als een angst voor het huwelijk. Je zal je misschien afvragen, hoe kan iemand een angst voor het huwelijk hebben of krijgen. lijk. Waarom kan een meisje met een jongen waar ze niets inziet, niet gewoon met hem praten en daarna vriendelijk vertellen dat ze niets in hem ziet of waarom zegt ze niet dat ze zich nog te jong voelt. Het krijgen van een minderwaardigheidscomplex, door een geval als bovenstaand is voor 99% bij jongens van toepassing, omdat de meesten de eer voor zichzelf willen houden en het meisje te vragen. meisje verstaan kan worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.