+ Meer informatie

Euthanasiekerk kritisch gevolgd

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - Justitie in Amsterdam zal het optreden van de house-artiest Chris Korda van de Church of Euthanasia ("Euthanasiekerk") woensdag in Paradiso kritisch volgen.

De Amerikaan noemt zich voorganger en is tegen vermenigvuldiging van het menselijke ras. Hij promoot zelfmoord, euthanasie en kannibalisme. Volgens Korda verwoest de mens de aarde.

CU-kamerlid Rouvoet stelde deze week kritische vragen aan minister Donner van Justitie over de Church of Euthanasia. Het Amsterdamse gemeenteraadslid H. Res (CDA) vroeg burgemeester Cohen de bijeenkomst te verbieden. Dat kan volgens een woordvoerder van de burgemeester alleen als hij verstoring van de openbare orde verwacht. Daar zou geen sprake van zijn. Ook justitie voorziet geen problemen.

Een publiekstrekker is de Church of Euthanasia nog niet. Paradiso verkocht tot gisteren in de voorverkoop twaalf kaartjes.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.