+ Meer informatie

Japans schip gezonken

1 minuut leestijd

TOKIO — Een Japans vrachtschip dat op weg was naar China is vrijdag ter hoogte van Zuid-Japan gezonken en een woordvoerder van de Japanse kustwacht deelde mee dat het in aanvaring zou kunnen zijn gekomen met een onderzeeër.

Dat bij het ongeluk een onderzeeër betrokken zou kunnen zijn werd volgens de woordvoerder geopperd door opvarenden van het vrachtschip die door een torpedojager van de Japanse marine werden opgepikt.

Ook een woordvoerder van het Japanse „departement van defensie" zei dat hij berichten had ontvangen over de mogelijkheid dat de 2.350 ton metende „Nissho Maru" een aanvaring zou hebben gehad met een onderzeeër van onbekende herkomst.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.