+ Meer informatie

Duits theoloog in opspraak vanwege relatie Moonsekte

1 minuut leestijd

REGENSBURG (EPD) - Theologiestudenten van de universiteit van Regensburg mijden voortaan prof. Hans Schwarz. De evangelisch-lutherse hoogleraar in de systematische theologie heeft voor hen afgedaan wegens zijn contacten met de Moonsekte.

De afgelopen tien jaar was Schwarz herhaaldelijk spreker op bijeenkomsten van de zogenaamde Verenigingskerk. Sinds vier jaar verschijnt zijn naam bovendien in de colofon van het blad "Dialoog en Vereniging" dat het Moonimperium uitgeeft.

Schwarz vindt zijn contacten helemaal geen probleem. Hij neemt deel aan wetenschappelijke Mooncongressen als de thema's hem interesseren en hij er vanuit zijn lutherse achtergrond iets over te zeggen heeft. „Je leert er interessante mensen kennen, geen „moonies" maar gepromoveerde vakmensen, onder wie respectabele mensen uit de christelijke kerk en andere godsdiensten".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.