+ Meer informatie

Gelderse Tram verwacht lager resultaat

1 minuut leestijd

'S-HEERENBERG De Gelderse Tramweg Maatschappij NV (expeditie en transport) verwacht dat het bedrijfsresultaat dit jaar enigszins zal achterblijven bi] dat over 1980, ondanks de in het eerste kwartaal genomen maatregelen om de produktiviteit verder te verhogen en kostenbesparingen te realiseren. Bij deze verwachting gaat de directie voorts uit van een gelijkblijvende economische bedrijvigheid en geringe kostenstijgingen.

Voor 1981 wordt geen stijging verwacht van de handel binnen West-Europa. De goederenstromen zullen dan ook niet toenemen. Voor de expeditieen transportactiviteiten van GTW is dit geen gunstig vooruitzicht, aldus het jaarverslag. Ondanks deze weinig florissante situatie wordt met kracht gewerkt aan een verdere uitbreiding van de expeditie- en transportactiviteiten. Zo zullen dit jaar nieuwe groupagelijnen worden begonnen.

Als gevolg van de teruglopende economische bedrijvigheid in de tweede helft van 1980 bleven omzet en resultaat achter bij de prognose en werd in dat half jaar een negatief bedrijfsresultaat over geheel 1980 — het 100ste boekjaar — uit op slechts een beperkt positief resultaat van ƒ25.000 tegen JF 172.000 in 1979 bij een 18 pet hogere bruto-omzet van ƒ 27,8 min.

Door het vrijvallen van belasting bedroeg het nettoresultaat ƒ 48.000 tegen ƒ36.000 in 1979. Het werd afgeboekt van het bestaande saldoverlies, dat daarna nog ƒ1,16 min beloopt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.