+ Meer informatie

Bijna ruzie over erfenis voor Sliedrecht

1 minuut leestijd

SLIEDRECHT — Eén agendapunt van de raadsvergadering van maandagavond luidde als volgt: „Aanvaarding legaat wijlen mejuffrouw W. M. Prins Visser." Het betrof een 18e-eeuwse klok van notenwortelhout met een hoogte van ruim 2 meter. De klok heeft een getaxeerde waarde van 15.000 gulden. De legatrice is nooit inwoonster van Sliedrecht geweest. Het voorstel werd echter niet zonder discussie aangenomen.

Met het aanvaarden van het legaat had de raad geen moeite. Onderaan het schrijven stond echter dat de klok inmiddels is geplaatst in de werkkamer van de burgemeester. Hiermee was de heer Korporaal (SGP) het niet eens. „Het is een geschenk aan de hele bevolking en daarom hoort de klok niet thuis op de kamer van de burgemeester", zo stelde hij. Liever zag hij hem in een ruimte waar de bevolking komt, bv. in de trouwzaal. Toen steeds meer raadsleden zich in de discussie mengden moest de voorzitter ingrijpen. Hij beloofde dat b. en w. zich nader op de plaats voor de klok zouden beraden. Hiermee nam de raad voorlopig genoegen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.