Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Kruiden bij vis

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Kruiden bij vis

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Met kruiden kun je lekker variëren, ook bij vis. Doorgaans wordt een beetje peterselie gebruikt, maar er zijn ook andere geschikte kruiden.

- Een vissalade krijgt net iets extra’s met verse dille of dragon. 
- Probeer bij gepocheerde vis eens verse selderij, kervel, tijm, dille, basilicum of dragon.
- Gebakken vis is lekker met verse rozemarijn, tijm, venkel, oregano, dragon, of venkel. 
- Variaties bij gestoofde vis zijn verse dragon, tijm, basilicum, selderij, salie of venkel.


Appeltaart van Jettie's moeder

Wie heeft er geen herinneringen aan de heerlijke geur van een appeltaart in de oven?

Hier het recept van Jettie’s moeder.  Ingrediënten - Springvorm (20 cm doorsnee) - 250 gr bloem  - 150 gr boter - 125 gr basterdsuiker - 1 losgeklopt ei - geraspte schil van 1 citroen + ietsje zout  - 500 gr stevige zure appels  - 50 gr gewassen krenten of rozijnen  - ongeveer 50 gr suiker  - kaneel  - paneermeel - stijfgeslagen slagroom  Bereiding - Doe de bloem, de boter, de basterdsuiker, de helft van het ei, de geraspte citroen en het zout in een kom.  - Snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes en kneed alles met een koele hand door elkaar tot een soepele deegbal.  - Beboter de springvorm. Druk 2/3 van de bal deeg gelijkmatig op de bodem en langs de zijwand van de vorm uit. Strooi een dun laagje paneermeel op de bodem van het deeg. - Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in schijjes. Leg de helft van de schijjes netjes in de deegbak in de springvorm; bestrooi de eerste laag met de krenten of rozijnen, de suiker en de kaneel.  - Leg daarna nog een laag appelschijfjes in de vorm en bestrooi dit met suiker en kaneel. - Bestuif het aanrecht en een deegrol met bloem.  - Rol het achtergehouden deeg uit. Snijd er smalle repen van en leg deze evenwijdig aan elkaar over de taart. Leg de andere repen er kruislings overheen, zodat het een netwerk wordt.  - Druk de uiteinden van de deegrepen op het deeg van de rand vast en bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopte ei.  - Verwarm de gasoven voor op stand 3-4 (ongeveer 200 graden). Bak de taart in ongeveer 50 minuten gaar en donker goudbruin. - Laat de taart afkoelen en bestuif de taart met poedersuiker.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 november 2010

Terdege | 92 Pagina's

Kruiden bij vis

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 november 2010

Terdege | 92 Pagina's