+ Meer informatie

Ëmancipatieraad geïnstalleerd

1 minuut leestijd

DEN HAAG — „We moeten naar een maatschappij waarin iedereen in staat zal zijn verzorgende en opvoedende bezigheden te combineren met arbeid buitenshuis.

We moeten voorkomen dat vrouwen thuis en buitenshuis de materieel en kwalitatief minst aantrekkelijke klussen houden." Dit zei drs. Eegje Schoo, voorzitster van de ëmancipatieraad, maandag in de Ridderzaal in Den Haag bij de installatie van deze raad door premier Van Agt.

Mevrouw Schoo zei dat de vrouwenbeweging sinds de jaren zestig in alle lagen van de bevolking is doorgedrongen. Vrouwen hebben ontdekt dat ze meer of anders willen dan het buiten- en binnenshuis vervullen van koesterende, verzorgende taken. Dit leidt er volgens mevrouw Schoo onder meer toe dat 500.000 tot 800.000 vrouwen meer dan in de jaren tachtig een plaats op de betaalde-arbeidsmarkt willen hebben. Voorkomen moet worden dat zij weer eenzijdig in verzorgende beroepen terechtkomen, aldus de voorzitster van de ëmancipatieraad. PvdA-lijsttrekker Den Uyl bracht gisteren een bezoek aan de met sluiting bedreigde vestiging van Remington Rand in Den Bosch. Het bedrijf werknemers bezet is dat door de heeft uitstel van betaling gekregen. Voor het bedrijf is nog steeds een potentiële koper op de markt: een groep Arabische beleggers die de onderneming willen saneren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.