+ Meer informatie

; IpÉtCSINSPECTfE

3 minuten leestijd

De Hortuszegel laat een plattegrondtekening van deze botanische tuin uit het jaar 1601 zien, met afbeelding van de tulp "Wapen van Leyden". De zegel heeft een waarde van 65 cent.

Op de zegel die is gewijd aan de Arbeidsinspectie —waarde 75 cent— staat een symbolische Raautc de Sant Miquel de Ia Mosquera - Kncanip Andorra — In het laatste kwartaal van 1989 verschenen nog enkele fauna-zegels en een zegel met de muurschildering in de kapel van Sant Miguel de la Mosquera van de onthoofding van Johannes de Doper, daterend uit de zeventiende eeuw. Duitse Democratische Republiek — Het monument te Ravensbrück werd afgebeeld op een zegel van 35 pfennig. Vervolgens verMJ*MJkJ>MA*.a scheen een serie flora, een souvenirvel met vier zegels voor "veertig jaar DDR", een voorbedrukte briefkaart ter gelegenheid van de Philatelia Köln, een herdenkingszegel voor Nehru (een eeuw geleden geboren), vier zegels met afbeeldingen van het Rolandgedenkteken. Als laatste in 1989 verscheen een serie met lichtkronen die in het gebied van het Ertsgebergte worden vervaardigd (18601925). Monaco — De najaarsseries waren gewijd aan Monte Carlo en Monaco tussen 1870 en 1925, aan het 25-jarig bestaan van het Fonds Prinses Gracia (ten behoeve van barmhartigheids- en cultureel werk) waarvan prinses Caroline presidente is en aan honderd jaar Inter Parlementaire Unie. den geëerd met twee zegels waarop oefenende soldaten werden afgebeeld. De wereldbol in een doos, afgedrukt op een zegel van 38 cent, symboliseerde de export van Canada naar vele landen, onder meer Nederland. Daarna verschenen vier kunstzegels en vier zegels toonden de deelname van het land aan de Tweede Wereldoorlog aan; deze brak een halve eeuw geleden uit (september 1939). Sri Lanka — Ook in dit land kwamen in de laatste maanden van 1989 tal van herdenkings- en herinneringszegels uit: onder meer voor het dertigste Literatuurfestival, voor prof. Wilhelm Geiger (1856-1943) clie veel heeft bijgedragen aan de culturele ontwikkeling van het vroegere Ceylon, ter herinnering aan de landing van de eerste mensen op de maan (juli 1969), voor tien jaren ATP-organisatie (Asia Pacific Telecommunity), bij het gouden jubileum van de Sri Sucharitha ViyaparayaSociety (hulp aan armen, daklozen enzovoorts), het 75-jarig bestaan van het Methodisten-College Batticaloa, voor het zestigjarig bestaan van de Medische Universiteit, ter herdenking van Ven. Udunuware Sri Sarananda Thero (grondlegger van het onderwijs), ter herdenking van 125 jaren spoorwegen —de eerste lijn was tussen Colombo en Ambepussa (decemen Kerstzegels. ber 1864)'üêfl&jT S ANGLICAN CHURCH St. Kitts — Deze Westindische eilandengroep herdacht ook de eerste maanlanding met de uitgifte van bijzondere zegels, schonk door middel van speciale zegels aandacht aan de ontdekking van Amerika en aan de grote Postzegelexpositie in Washington, december '89. VDR

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.