+ Meer informatie

EH is weer op goede weg na bestuurscrisis

Veertiende studiejaar succesvol afgerond

2 minuten leestijd

AMERSFOORT — De Evangelische Hogeschool is weer op de goede weg. De school, in het begin van dit jaar nog geplaagd door een bestuurscrisis, sloot het veertiende academische jaar af op een zeer positieve wijze, zo stelt de EH in een gisteren gepubliceerd persbericht.

In de week van 10 tot en met 14 juni hield de school een sponsortocht, geheel georganiseerd door de studenten. Behalve aan het leren van hun tentamens besteedden zij veel tijd aan een fietstocht van Wittenberg naar Amersfoort: een rit van 750 kilometer die in vijf dagen werd afgelegd. De laatste 24 uur werd vanaf de grensplaats Dinxperloo (Gelderland) een wandelestafette gehouden naar Amersfoort. Vrijdagmiddag 14 juni vond onder politie-escorte de feestelijke intocht in Amersfoort plaats. Tot nu toe heeft deze actie zo'n 30.000 gulden opgeleverd.

Getuigschriften

Woensdag en donderdag Vonden de officiële sluitingsbijeenkomsten plaats van de diverse opleidingen. Nog niet eerder in de geschiedenis van de EH konden aan studenten van het basisjaar zoveel getuigschriften worden uitgereikt. In totaal slaagden 55 van de 90 studenten in één keer. Slechts elf kandidaten zijn gezakt. Enkele studenten zullen na het afleggen van inhaaltentamens het begeerde papier in ontvangst kunnen nemen. De overige kandidaten hadden niet het volledige lessenpakket gevolgd.

Ook voor de lerarenopleidingen geschiedenis en' theologie was er reden tot blijdschap, aldus het persbericht. Er mochten vijf tweedegraadsen vijf eerstegraadsgetuigschriften worden uitgereikt aan studenten geschiedenis. In totaal tien studenten van de lerarenopleiding theologie behaalden hun bevoegdheid voor godsdienstleraar.

Journalisten

De Evangelische School voor Journalistiek levert deze maand elf journalisten in spe af. De overige twintig hopen in september af te studeren. De rijksgecommitteerden spraken hun waardering uit voor het hoge peil van de opleiding en het niveau van de stages en afstudeeropdrachten. De school behoort volgens hen tot de beste in zijn soort.

Namens de gecommitteerden deelde drs. H. van Rhee mee dat de geslaagde studenten zijns inziens klaar zijn voor het journalistieke beroep. ESJ-studenten doen wereldwijde ervaring op: Zij liepen stage in onder andere de Verenigde Staten, de Filippijnen, Hong Kong en Egypte.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.