+ Meer informatie

Kogelwerende deuren in alle disco's

2 minuten leestijd

ROTTERDAM (ANP) - De grote discotheken in Rotterdam moeten kogelwerende deuren aanbrengen. Ook gaat de gemeente een scherper beleid bij het verlenen van vergunningen voeren. Burgemeester en Wethouders hebben dat voorgesteld om de veiligheid in uitgaansgelegenheden te vergroten.

De gemeente wil met de maatregelen voorkomen dat onder discotheekbezoekers slachtoffers vallen. Als de gemeenteraad het plan goedkeurt, gaat de politie de komende maanden ruim zestig discotheken op veiligheid controleren. Het veiligheidsonderzoek in disco's wordt in zones opgedeeld. Als eerste zijn de discotheken aan en in de omgeving van de Coolsingel aan de beurt.

De gemeente houdt disco's die eerder moesten sluiten na een incident extra in de gaten. Als de eigenaar geen maatregelen blijkt te hebben genomen, kan de gemeente hem zijn vergunning afnemen en tijdelijk de deuren sluiten. De disco mag dan pas weer open als de eigenaar aan de eisen heeft voldaan.

De eigenaar van de Rotterdamse discotheek De Boot juicht de strengere veiligheidseisen toe. Bij een schietincident vorige jaar in de danstent in de Wijnhaven vielen geen gewonden omdat de afgeschoten kogels in het kogelwerend glas van de deuren bleven zitten. "Bij de deur gebeuren vaak vervelende dingen, bijvoorbeeld als iemand de toegang wordt geweigerd. Kogelwerend glas kan geweld niet voorkomen, maar wel de andere klanten tegen dit geweld beschermen."

J. Laan van Horeca Nederland is minder te spreken over de plannen. Hij vindt het de verantwoordelijkheid van de eigenaar te beslissen over beschermende maatregelen bij de ingang.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.