+ Meer informatie

In het water (III)

1 minuut leestijd

Op het gebied van de bijstandsuitkeringen aan woonwagenbew(Hiers is trouwens ook van alles mis. In 1979 is hieraan ca. 160 miljoen gulden uitgegeven maar of het geld steeds op de goede plaats terecht is gekomen, moet volgens de Rekenkamer sterk in twijfel worden getrokken. Gebleken is namelijk dat: • aan woonwagenbewoners op grote schaal bijstand wordt verleend, zonder dat rekening wordt gehouden met individuele omstandigheden (bijverdienste, eigen vermogen ed.); • controle onvoldoende plaatsvindt; „in vele gevallen", schrijft de Rekenkamer, „komen ambtenaren van de gemeentelijke sociale dienst nooit op het woonwagencentrum"; • in het kader van de bijstandswet leningen aan woonwagenbewoners worden verstrekt waarbij de afwikkeling veelal niet correct verloopt; „de aflossingsverplichtingen worden slecht nageleefd en de meeste gemeenten voeren geen acties tot invordering", meldt het jaarverslag. Verder brengen veel woonwagencentra helemaal geen ofte weinig staangeld in rekening. Ook op dit gebied signaleert de Rekenkamer onvoldoende controle op een tijdige invordering. Tot slot wordt door woonwagenbewoners aangebrachte schade niet op hen verhaald. „De schadekosten worden vaak door de

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.