+ Meer informatie

Studiecentrum: geen deelname van Roomsen

1 minuut leestijd

UTRECHT — De Nederiandse bisschoppenconferentie heeft besloten niet deel te nemen aan het multi-disciplinaire studiecentrum van de Nederlandse Raad van Kerken. De bisschoppen zijn nog niet overtuigd van de noodzaak van een dergelijk centrum naast de instellingen, waarover de kerkprovincie zelf al beschikt. Bovendien zijn de bisschoppen bang, dat zij op den duur de financiële bijdrage niet kunnen garanderen. Wel zijn zij bereid om over een paar jaar hun deelneming aan het studiecentrum nog eens te bezien. Aldus meldt de persdienst van de Rooms-Katholieke kerkprovincie.

De Raad van Kerken besloot vorige maand tot de oprichting van een dergelijk vele wetenschappen omvattend centrum voor kerk en maatschappij. Voorlopig nemen aan dat initiatief alleen de hervormden, de gereformeerden, de lutheranen, remonstranten, doopsgezinden en de oud-katholieken deel.

Men gaat er namelijk van uit, dat maatschappelijke vragen tegelijkertijd geloofsvragen zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.