+ Meer informatie

Predikant telefonisch bedreigd

1 minuut leestijd

DRACHTEN — De gereformeerde predikant T. Talsma (56) uit Drachten is herhaaldelijk telefonisch bedreigd, omdat hij actief lid is van de Evangelische volks partij (EVP).

Verscheidene opbellers hebben hem kwalijk genomen dat hij niet actief is binnen het CDA. Vanwege de spanning moet Talsma een paar weken rust houden van de dokter.

De predikant staat geheel achter het anti-kernwapenstandpunt van de Nederlandse hervormde kerk. Naar zijn mening wil de EVP dat „politiek vertalen". Binnen het CDA voelt Talsma zich niet thuis.

Van de ongeveer 10 telefoontjes die hij kreeg waren er enkele anoniem, enkele opbellers noemden hun naam en enkele zeiden dat ze „gereformeerd gemeentelid" waren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.