+ Meer informatie

Boete voor ongeval met bus Fruytier

1 minuut leestijd

ZUTPHEN - De vrachtwagenchauffeur M. van der M. (25), die op 4 december 1990 met zijn wagen tegen een schoolbus van de Fruytierschool in Apeldoorn opbotste, is vanmorgen door de arrondissementsrechtbank in Zutpen veroordeeld tot een boete van 3000 gulden. Verder heeft hij twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen, met een'proeftijd van twee jaar, en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van twaalf maanden, eveneens met een proeftijd van twee jaar.

Tijdens het ongeval, dat plaatsvond in Voorst, ramde de vrachtwagen, waarvan M. van der M. de bestuurder was, in een bocht van de weg een bus die op weg was naar de school in Apeldoorn. Een van de passagiers, een dertienjarig meisje, overleed een week later aan haar verwondingen als gevolg van het ongeluk. Tijdens de rechtszitting bekende de chauffeur dat hij met zijn wagen op de linkerhelft van de weg terechtgekomen was. Hij probeerde de bus nog te ontwijken, maar raakte met de laadbak de plaats achter de buschauffeur.

Opmerkelijk was dat tijdens de rechtszitting bleek dat de chauffeur van de schoolbus 93 kilometer per uur had gereden, terwijl de snelheid niet hoger dan 80 kilometer per uur had mogen zijn. Dit kwam naar voren uit een onderzoek van de tachograafschijven. Aangezien de uitspraak van de rechter conform de eis was, heeft dit feit bij de bepaling van de straf geen rol gespeeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.